Mircea Dumitrescu

VIOARĂ
Category
Artiști

Am 20 de ani și sunt student la Hochschule für Musik Saar din Saarbrücken, Germania, la clasa maestrului David Grimal. Până acum am acumulat 60 de premii întâi, dintre care 20 internaționale. Am participat la diferite festivaluri,concerte și recitaluri atât în țară, cât și în străinătate. In anul 2017, am avut onoarea să fiu membru al Orchestrei LES DISSONANCES.

Am început studiul viorii la vârsta de 5 ani alături de străbunicul meu patern.

Anul 2008 a fost pentru mine unul dintre cei mai frumoși ani, deoarece am decis să studiez la clasa doamnei profesoare Olivia Papa la Liceului de Muzică „George Enescu”. Cred că din acel an am început practic să mă dezvolt din punct de vedere violonistic. Atunci am reușit să particip la primul meu concurs internațional, unde am obținut premiul I.

 

Încrederea și dăruirea doamnei Olivia Papa față de muzică și față de mine m-au ajutat să gândesc muzica nu ca pe o pasiune, ci ca pe un mod de viață. Mereu îmi amintesc cu plăcere orele de vioară în care, de multe ori, pentru a înțelege mai bine ceea ce cânt, doamna profesoară îmi asocia muzica cu desenele animate.

„Tinerei generaţii îi recomand muncă, cinste şi altruism şi aş mai adăuga şi modestie, cât mai multă modestie…”, acestea sunt cuvintele lui George Enescu după care mă ghidez.

Totuși, am făcut alegerea de a studia în străinătate pentru că am simțit că acolo îmi pot îndeplini visul de a deveni un muzician complex. Sunt onorat să studiez cu unul dintre cei mai eminenți muzicieni, și anume David Grimal, un om deosebit, cu care îmi face mare plăcere să lucrez.

 

Le mulțumesc tuturor profesorilor, muzicienilor și sponsorilor care au contribuit la dezvoltarea mea ca viitor muzician și țin să mulțumesc în mod special băncii Alpha Bank pentru susținerea financiară pe perioada studiilor.