Izabela Ghergu

VIOLONCEL
Category
Artiști

M-am născut in Târgoviște, unde am început studiul violoncelului la vârsta de 7 ani la Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgoviște la clasa prof. Doina Bădica, urmând ca mai apoi să studiez, in cadrul aceluiași liceu cu prof. Ioana Stanciuc. În liceu am urmat cursurile la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti “ la clasa prof. Mircea Marian. În prezent sunt studentă la Universitatea Națională de Muzică din București, unde studiez alături de prof.univ.dr. Marin Cazacu.

 

De-a lungul anilor, am participat la numeroase concursuri naționale si internaționale, cele mai importante premii obținute fiind: Premiul I la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentala Giovani Talenti Rovere D’Oro din Italia (2008); Premiul III la Concursul Internaţional de violoncel din Liezen, Austria (2012) ;Marele Premiu al Concursului W.A. Mozart din Târgoviște (2013), Marele Premiu la Concursul National “Alexandru Moroșanu’’ (2014); Marele Premiu la Concursul Internaţional al Tinerilor Interpreţi “Eugen Coca”, Chişinău (2015); Premiul Special oferit de Uniunea Criticilor Muzicali “Mihail Jora” la Concursul Național “Mihail Jora”; Marele Premiu la Concursul Național “Paul Constantinescu “ (2016); Premiul I la Olimpiada Naționala de Interpretare instrumentala (2008-2016).

 

De asemenea, am  participat la master-class-uri de violoncel susținute de violonceliști precum: Marin Cazacu, Mihai Marica, Denis Severin. Fiind bursieră sonoro , am participat la master-class-ul SoNoRo Interferențe (Portul Cultural Cetate 2017). In luna aprilie 2018 am participat la un curs intensiv de improvizație contemporană desfășurat în Glasgow, Scoția. Am fost timp de trei ani bursieră in cadrul programului “Tinere Talente” al  Fundației Principesa Margareta a României. Am concertat in calitate de solistă cu orchestre precum: Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Brașov, Camerata Regală, Orchestra Fundației Principesa Margareta şi Orchestra Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti “.