Cristian Sandrin

PIAN
Category
Artiști

Am început studiul pianului cu Marina Dragomirescu, mai târziu continuând cu Cristian Dumitrescu și cu tatăl meu, Sandu Sandrin, absolvind Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. În Marea Britanie mi-am completat studiile la Royal Academy of Music, absolvind cu First Class Honours momentan aflându-mă în ultimul an de masterat, la clasa profesoarei Dianei Ketler. Studiile mele au fost și sunt în continuare susținute de numeroase burse oferite de fundații din Marea Britanie cum ar fi: ABRSM, Help Musicians UK, Hattori Foundation, Tillett Trust, the Countess of Munster Musical Trust, Harold Craxton Memorial Fund și John S. Cohen Foundation. În 2017 am fost bursier al Fundatiei Imogen Cooper Musical Trust, câștigând de asemenea un fellowship de la Philharmonia Orchestra.

 

Bucurându-mă de un repertoriu larg și divers, m-am prezentat pe numeroase scene internaționale, în recitaluri de pian solo, muzică de cameră sau concerte cu orchestra. În septembrie 2017 am avut recitalul de debut la Wigmore Hall, în trecut oferind numeroase recitaluri pe scene londoneze cum ar fi St-Martin-in-the-Fields, St James Piccadily, Templul Masonic din Londra și Queen Elisabeth Hall. În Franța am  susținut recitaluri la Salle Cortot din Paris, Theatre de la Montojoie, în Italia la prestigiosul Teatru La Fenice din Venetia, Palazzo Montepulciano din Toscana, precum și KunstKooperative Berlin, Berlin Hochschule, Leipzig Hochschule, Bremen Rundfunk, Bayerische Rundfunk, Salla Manuel de Falla din Madrid, Sala Filarmonicii din Sofia și Varșovia și nu în ultimul rând pe scena prestigiosului Ateneu Român. Din septembrie 2018 voi începe să concertez regulat pentru societățiile muzicale din Marea Britanie, fiind artist al Countess of Munster Recital Scheme.

 

Colaborez frecvent cu orchestre precum Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica din Râmnicu-Vâlcea, Târgu Jiu, Oxford Simfonia și Orchestra Simfonică București sub bagheta unor dirijori precum Ovidiu Bălan, Florin Totan, Constantin Adrian Grigore, Marc Cikes, Ian Brown. Din 2014 Cristian am început să dirijez de la pian numeroase concerte de Mozart, in iunie 2017 debutând cu propriul ansamblu cameral Piano Festival Chamber Ensemble la Royal Academy of Music.

 

În trecut, am fost distins cu premiul I la Olimpiadele Naționale de Interpretare Muzicală, premiul I la Concursul ProPiano, Concursul Tudor Dumitrescu, Concursul Internațional Yourii Boukoff de la Sofia, premiul II la Automobile Club de France, Diplome d’Honneur la Animato International Piano Competition, premiul III la Concursul Sheepdrove. În ultimii ani am participat la numeroase concursuri internaționale de prestigiu cum ar fi Fryderyck Chopin de la Varșovia, Clara Haskil din Elveția și ARD din Germania. Momentan mă pregătesc pentru prestigiosul Concurs Internațional “George Enescu” de la București, precum și pentru Concursul Internațional de la Geneva.